• Om 1

  OM OSS

  Jag har vuxit upp i Småland på en gård med mjölkkor, häst, höns och gris. Ganska lik den Emil i Lönneberga växte upp på. Där bestämde jag mig vid 10 års ålder att bonde det skulle jag bli, och det blev jag. Men inte i Småland utan i Värmland. Jag har studerat till lantmästare och jobbat med lantbruk i nästan hela mitt liv och sedan 2002 driver jag ett KRAV-godkänt lantbruk på Segerstad i vackra Värmland.

 • Om Kalv

  Jag tycker verkligen om mina kor och verksamheten bygger på att ta sig tid till att sköta djuren på ett etiskt sätt för att tillgodose deras naturliga behov. Här får du några exempel på vad som är viktigt på vår gård. -Hos oss handlar det om att skapa tillit till varje ko genom god hantering i alla led, från nyfödd kalv till fullvuxen ko. Att visa respekt, ha kunskap och helt enkelt vara snäll mot sina djur är A och O på gården.

 • Om Vinter

  -Hos oss finns alltid möjlighet till utevistelse alla årstider på året och det finns alltid en torr halmbädd att vila på under vinterhalvåret.

 • Om Gunilla
  -Hos oss finns alltid fri tillgång till ett bra ekologiskt KRAV-godkänt foder från våra egna gräsvallar.
  -Hos oss driver vi gården ekologiskt och KRAV-certifierat www.krav.se vilket ger naturliga och friska jordar och djur samt till sist ett hälsosamt och etiskt uppfött nötkött.
  -Hos oss behövs korna för att ge ett levande lantbruk samt för att öka den biologiska mångfalden på betesmarken.
  Kornas gödsel behövs på åkermarken där vi även kan odla vegetabilier för humankonsumtion.
 • Host

  Ett bra slakteri är en viktig pusselbit i uppfödningen av djur för att även kunna med gott samvete stå för kossans sista dag.
  På Långerud Gårdslakteri www.langerudshjortgard.se finns alla bitar när det gäller lugn djurhantering och duktig personal med etiktänk.
  Jag lägger stor vikt vid att kossans sista timme även ska vara på bästa sätt och är själv med i alla led. Mina utvalda djur som har gått tillsammans och är trygga i varandras sällskap
  åker ca en timme med djurtransportbil till Långerud.
  Endast mina djur är på slakteriet denna dagen, vilket skapar en lugn och trygg miljö. Allt är avklarat efter en timme och nu börjar hängmörningen som pågår 10 dagar för att ge mört och fint kött.

 • Om 1

  Ät gärna lite kött men bra kött från välmående, ekologiska kossor och ungdjur.
  I vår familj äter vi gärna eko-vegetariskt när vi inte äter vårt eget kött. Det känns tryggt att veta vad man stoppar i sig!